GroenLinks organiseert een leerwerktraject oriëntatie op de lokale politiek

De GroenLinks afdelingen van Heemskerk/Uitgeest en Beverwijk/Wijk aan Zee organiseren een aantal informatieve avonden over het raadswerk. De cursus is ondermeer bedoeld voor mensen die sympathie hebben voor het gedachtegoed van GroenLinks en overwegen zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Het leerwerktraject is ook bedoeld voor mensen die meer willen weten over het functioneren van de lokale politiek.
Wekelijks staan de lokale en regionale nieuwsbladen vol met nieuws over de lokale politiek. Komt er een nieuw industrieterrein, moet het verkeer veiliger rondom de scholen, hoeveel geld hebben we over voor een duurzame samenleving? Allemaal vragen waar een gemeenteraad over beslist.

Regelmatig vergadert de gemeenteraad over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Deze onderwerpen worden altijd eerst besproken binnen de fracties van de verschillende politieke partijen.
Hoe komt zo’n fractie eigenlijk tot een standpunt en op welke wijze overtuig je de andere fracties van jouw visie?

Heb je eigenlijk meer invloed als je ook een wethouder hebt, of maakt dat het alleen maar lastiger? Hoe weet je als raadslid wat er speelt binnen de gemeente? Vragen genoeg en als je wat langer nadenkt over het werk van gemeenteraadsleden heb je er zelf wellicht ook nog wel een paar.

Tijdens 4 informatieve avonden geven de GroenLinks afdelingen in Beverwijk en Heemskerk een overzicht van het werk van de gemeenteraad, college, fractie en steunfractie. Veel van de vragen kunnen worden beantwoord, maar de bedoeling van het leerwerktraject is ook om de nieuwsgierigheid te wekken, zodat nieuwe vragen opkomen. Misschien word je wel gegrepen door het debat in de raad en zijn er een aantal dingen in Heemskerk of Beverwijk die je graag zou willen veranderen. Het leerwerktraject “oriëntatie op de lokale politiek” is een praktische training, waarbij je de mogelijkheid krijgt om met politici in discussie te gaan over thema’s die jou aangaan. Wie durft?

De eerste twee avonden zijn gepland op 10 en 18 mei. De 3e en 4e avond worden in overleg met de lokale raadsfracties ingepland in mei of juni. Je hoeft geen lid te zijn van GroenLinks om aan deze cursus mee te kunnen doen.

Je kunt je opgeven voor het leerwerktraject, mail of bel dan vóór 24 april 2017 naar e-mail: glheemskerk@hotmail.com of telefoonnummer 06-42147035 (Jacqueline Brethouwer). Wil je eerst meer informatie? Dan kan dat ook via genoemd e-mail adres en/of telefoonnummer of kijk op onze websites: https://beverwijk.groenlinks.nl of https://heemskerk-uitgeest.groenlinks.nl.