Haydar Erol lijsttrekker GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee

GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee bereidt zich voor op de komende gemeenteraadsverkiezingen 2018.
De eerste stap is genomen. Haydar Erol wordt lijsttrekker voor GroenLinks!

Co den Hartog, Voorzitter Kandidatencommissie, legt uit:  “Als bevlogen en succesvol bestuurder kan Haydar Erol steunen op een groot maatschappelijk netwerk en draagvlak. Zijn jarenlange ervaring als fractievoorzitter en raadslid maakt dat hij beide kanten van het democratisch bestuur door en door kent”.

Kees Berghuis, fractievoorzitter vult aan: “Ik ken Haydar nu zo’n jaar of twintig waarvan ik er 7 intensief met hem samenwerk.
In die tijd hebben we veel bereikt voor Beverwijk en Wijk aan Zee.
Door vooral zijn tomeloze inzet zorgt de gemeente goed voor wie zorg nodig heeft en blijft hij op dat vlak verbetering nastreven.
Daarnaast is Haydar een geweldige en inspirerende vriend voor het leven.''

“Ik heb er enorm veel zin in, het werk geeft mij veel voldoening en energie” aldus Haydar Erol. “Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg van zowel partij als de huidige fractie.
Er is veel talent binnen onze partij en veel  toeloop van nieuwe mensen. De boost die onze partij op landelijk niveau heeft gekregen merken wij ook op lokaalniveau.  Het is nu de uitdaging om dit ook in Beverwijk om te zetten in een stijging van het aantal raadszetels en het bouwen van het goed team om vervolgens de verwachtingen waar te maken”. 

GroenLinks staat voor verandering. Wij staan voor een nieuwe manier van politiek bedrijven. Voor een politiek waarin niet de winst op korte termijn en de waan van de dag centraal staat, maar ons gemeenschappelijke belang op de lange termijn.
Wij staan voor eerlijk delen in plaats van hardvochtig bezuinigen. Wij staan voor verbinding, vertrouwen en hoop, in plaats van verdeeldheid. Onze thema's voor de komende verkiezingen zijn: Samenwerken aan een Sociale, Duurzame en Open Gemeente Beverwijk. In Beverwijk draagt GroenLinks nu bijna 8 jaar bestuurlijke verantwoordelijkheid.  Haydar Erol: “Ook na 8 jaar is er nog veel te doen, ook in Beverwijk.  Het kan zeker anders, beter”

Speerpunt voor GroenLinks is het leefbaar houden van Beverwijk, door echt stappen te gaan zetten op het thema duurzaamheid. Sterker inzetten op verlaging van het energieverbruik, energie neutraal maken van woningen en bedrijven is hard nodig.  Het is belangrijk dat wij het Beverwijkse bedrijfsleven activeren en om hier een rol in te gaan  spelen. Duurzaamheid is allang geen linkse hobby meer. Het is, behalve noodzaak om onze omgeving leefbaar te houden voor de generaties na ons, inmiddels ook een bron van werkgelegenheid. Winst voor het Milieu, Winst voor onze Gezondheid en Winst voor de Werkgelegenheid en de basis voor een goede toekomst voor onze kinderen.

Inmiddels is ook de selectieprocedure voor de volgende plaatsten op de kandidaten lijst gestart.
Belangstellenden kunnen meer informatie, zoals functieprofiel en procedure, op deze website vinden of informatie opvragen via
kandidatencommissie@groenlinksbeverwijk.nl