Pieter van Popta, raadslid van GroenLinks, heeft het idee opgevat om een training gemeentefinanciën te geven voor aankomende raadsleden. Behalve voor onze eigen kandidaten is deze training toegankelijk voor kandidaten van alle andere fracties.

Op maandag 5 februari is de eerste cursusavond geweest en de raadzaal van Beverwijk zat helemaal vol (zo’n 25 cursisten) met niet alleen kandidaat raadsleden maar ook een aantal zittende raadsleden tot fractievoorzitters aan toe behoorden tot de toehoorders. Alle partijen waren vertegenwoordigt.

Pieter heeft zich in de afgelopen jaren zo in deze materie verdiept dat hij tot de specialisten op dit gebied behoort. Het idee achter de cursus is dat met meer financiële bagage, kennis van de begroting en de wijze waarop deze tot stand komt het debat en de besluitvorming van de raad ten goede komt. De nieuwe raadsleden kunnen zich veel tijd en moeite besparen en hoeven de financiële kennis niet meer zelf op te zoeken. Wie er niet bij is doet zichzelf en Beverwijk iets te kort, zou je haast kunnen zeggen.
De cursisten zijn vol lof over deze aanpak. Ook de tweede sessie was compleet uitverkocht. Stem op Pieter!