GroenLinks maakt zich sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca.

Het is belangrijk dat de horeca ruimte krijgt om te ondernemen: zo kan zij een bijdrage blijven leveren aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze gemeente en aan de werkgelegenheid in onze regio.

In de gemeente Beverwijk, inclusief Wijk aan Zee geldt dat er tussen 03.00 en 07.00 uur geen nieuwe bezoekers mogen worden toegelaten in een horecabedrijf. Wij zien graag dat dit zo blijft, horecaondernemers hebben een gezond eigenbelang om te investeren in de veiligheid van hun bedrijf voor hun gasten, hun personeel en zichzelf. Door deze openingstijden te behouden zorg je dat er geen grote groepen jongeren zich concentreren op straat of als zij op weg gaan naar huis.

Toezicht op horecabedrijven moet op risico gebaseerd en kennis gedreven zijn. Inspecties moeten efficiënt samenwerken. Anders gezegd: efficiënt toezicht bij goede, betrouwbare bedrijven en effectieve handhaving bij bedrijven waar regelmatig zaken mis gaan.