Nieuws

Onderhandelingen mislukt : Bericht van Jesse

Ik baal ontzettend. Het is niet gelukt de onderhandelingen met VVD, CDA en D66 uit het slop te trekken. Alle partijen hebben daar de afgelopen dagen ontzettend veel in geïnvesteerd, maar de afstand bleek niet te overbruggen. Voor GroenLinks is het onderscheid tussen economische migranten en mensen die vluchten voor oorlog en geweld essentieel. Zij die vluchten voor oorlog en geweld hebben recht op bescherming en opvang.

Lees verder

De 10e Groene Lintjesregen

Op zaterag 3 juni hebben GroenLinks Heemskerk en Beverwijk voor de 10e keer de “groene lintjes” uitgereikt.

Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor inwoners, organisaties en (kleine) bedrijven die actief bijdragen aan een duurzaam en groen Heemskerk of Beverwijk.

Deze 10e uitreiking had ook nog een speciaal tintje vanwege de uitreiking van het Groene Superlintje.

Lees verder

Uitreiking Groene Lintjes 2017!

Op 5 juni is het Wereldmilieudag. Bij uitstek een goed moment om de meest duurzame en groene initiatieven in de gemeenten Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk/Wijk aan Zee in het zonnetje te zetten. Daarom organiseren GroenLinks Heemskerk en Beverwijk weer de uitreiking van de Groene Lintjes.

Dit jaar worden er vier Groene Lintjes uitgereikt.

GroenLinks wil met de uitreiking van groene lintjes de onderwerpen milieu en duurzaamheid op een positieve manier in het nieuws brengen. De uitreiking is dit jaar op zaterdag 3 juni 14:00 uur bij Museum Kennemerland.
Tijdens een bijeenkomst in een informele sfeer, die tot ongeveer tot 15.30 uur duurt, zullen de onderscheidingen worden toegelicht en uitgereikt door GroenLinks 2e Kamerlid Suzanne Kröger.

Lees verder

Resultaten Onderzoekscommissie Aagtenbelt bekendgemaakt

De op 20 april gepresenteerde resultaten van het onderzoek laten zien dat door de staalslakken geen extra verontreiniging plaatsvindt. Ook zijn er geen extra gezondheidsrisico’s voor omwonenden.  
Op de langere termijn is er zelfs mogelijk een positief effect.

Lees verder

Vacature lijsttrekker GroenLinks Gemeenteraadverkiezingen 2018

Vanaf heden is de vacature Lijsttrekker Gemeenteraadsverkiezingen GroenLinks Beverwijk opengesteld.  Iedereen die lid is van GroenLinks kan hierop solliciteren. Heb je belangstelling en denk je geschikt te zijn, stuur dan voor 14 mei een gemotiveerde reactie, incl. CV aan de kandidaten commissie.

De reactie kan je sturen per mail aan Kandidatencommissie@groenlinksbeverwijk.nl

Nadat de commissie op basis hiervan een eerste selectie heeft gedaan, volgt eind mei/begin juni een gesprek met de kandidatencommissie. Een integriteitstoetsing maakt deel uit van de selectieprocedure.

Lees verder

Pagina's