Nieuws

Kandidatenlijst vastgesteld in de algemene ledenvergadering 29 november

Op 29 november hebben de leden van GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Eerder was al besloten dat Haydar Erol, de huidige wethouder, de lijst aanvoert.
Onder het motto: een goede zorg voor wie zorg nodig heeft, heeft deze GroenLinks wethouder veel bereikt voor Beverwijk en Wijk aan Zee. Met zijn, deskundigheid en enorme inzet wil hij in de komende jaren doorgaan om Beverwijk een sociale en duurzame gemeente te laten zijn.
 

Lees verder

Campagnedag 2 december

De GroenLinks afdelingen Heemskerk en Beverwijk voeren samen campagne voor de gemeenteraadverkiezingen maart 2018.

Op vele zaterdagen gaan alle afdelingen in het land tegelijk de wijken in om te horen welke thema’s belangrijk zijn.

De eerstkomende campagnedag is zaterdag 2 december. 2e kamerlid Bram van Ojik zal met ons meelopen.

Na de huis aan huis actie en de lunch gaan we op de fiets naar de Zeestraat in Beverwijk. Op de Brocantemarkt is er een verkiezingsmarkt.

Doe mee, meld je aan via de mail campagne@groenlinksbeverwijk.nl.
Of stuur een mail naar kvroonhof@groenlinksbeverwijk.nl of een app naar 06-10870750. 
Doe je mee? Ervaring is niet nodig, iedereen is van harte welkom!
Ook als je maar een uur mee wilt helpen, ben je van harte welkom

Doe mee!

 

Lees verder

Algemene beschouwingen GroenLinks Begroting 2018

De fractie van GroenLinks heeft in samenwerking met de coalitie maar ook met de oppositie op vele vlakken bijgedragen aan de koers van de gemeente en aan verbeteringen die zijn doorgevoerd.

Op vele terreinen heeft GroenLinks initiatieven genomen. In het bijzonder bij de raadsonderzoeken, de duurzaamheid en het sociale domein.

Voor de IJmond wordt het een spannend jaar na de verkiezingen. Fusie is voor GroenLinks geen doel op zich. Het gaat erom dat de lokale en de bovenlokale opgaven voor de IJmondianen zo goed mogelijk door een goede bestuursvorm kunnen worden opgelost.

De integrale tekst uitgesproken door Kees Berghuis, onze fractievoorzitter, tijdens de algemene beschouwingen op 8 november.

 

Lees verder

Voor en nadelen verbinding A8-A9

De doorverbinding A8-A9 is een langlopend dossier. Typisch zo’n onderwerp dat begint met een onderzoek naar verbetering van de bereikbaarheid en voor je het weet zit je aan een voorstel voor een aan te leggen snelweg vast.

Lees verder

Leningenportefeuille.

De Onderzoekscommissie Leningenportefeuille heeft haar eindrapportage van de door GroenLinks voorgestelde raadsenquête tijdens een commissievergadering van 29 juni openbaar gemaakt. Grote dank en waardering aan de leden van de commissie met als voorzitter Hennie Vreugdenhil.

In de commissievergadering van 11 juli wees burgemeester Smit de insprekers op hun verantwoordelijkheid om verantwoording af te leggen.

Op 20 juli werd het eindrapport in de raad besproken.

Lees verder

Pagina's