Mensen met wie het even niet goed gaat, die pech hebben of verkeerde keuzes hebben gemaakt, laten we niet vallen. En ook als je langer bent aangewezen op hulp van de overheid, moet je de regie over je eigen leven kunnen houden. Niemand leeft in armoede.

We ondersteunen mensen bij het vinden van betaald werk of een andere maatschappelijke activiteit. Zo stimuleren we dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Wij willen af van de onnodige, ‘pesterige’ regels voor mensen met een bijstandsuitkering. Wij vinden dat zij meer mogen bijverdienen en er wordt minder dwang opgelegd.

We zoeken inwoners actief op en ondersteunen waar nodig.

De sociale wijkteams moeten meer een ‘Eropaf-centrum’ worden. Onderbenutting van financiële tegemoetkomingen wordt tegengegaan door een actieve informatievoorziening. Administratieve drempels worden verlaagd, informatie behoeft maar één keer te worden gegeven door bestandskoppeling binnen diverse gemeentelijke administraties en bestandskoppelingen met bijvoorbeeld de Belastingdienst en Sociale Verzekeringsbank.

Schuldhulpverlening.

In Beverwijk worden mensen met schulden altijd geholpen, met vrijheid en ruimte voor de schuldhulpverleners. We proberen problematische schulden te voorkomen en te zorgen dat schuldeisers samenwerken, minder geld naar bewindvoering en meer naar schuldpreventie. De hulpverlening wordt ingezet vanuit het principe: In Beverwijk worden mensen niet uit hun woning gezet.