Hartverwarmende deur-aan-deur campagne tijdens prestigieuze Tata Steel Chess Tournament 2018.
Het is volop campagnetijd en dus gaan de groene jassen weer aan en wordt de rode bakfiets van stal gehaald. De eerste deur-aan-deur actie op 13 januari was in Wijk aan Zee. Eerste indruk? Het dorp wil best veranderen, maar alleen met beleid. GroenLinks luistert.

 

Door: Simone Simon

Op deze eerste campagnedag van het nieuwe jaar waren de straten in het dorp niet alleen gevuld met grootmeesters maar ook met een aantal kopstukken van de Beverwijkse GroenLinks-afdeling. Met lijsttrekker Haydar Erol voorop.
Als een compacte groene golf trokken ze door het centrum van Wijk aan Zee en gingen in gesprek met de bewoners. Opvallend waren de enthousiaste reacties en de openhartigheid waarmee menigeen zich liet voorlichten over wat GroenLinks kan betekenen voor de dorpsgemeenschap.

Er staat nogal wat op het spel als het gaat om de toekomst van het dorp en de invulling van zijn openbare ruimte. Bepaalde thema’s gaan veel inwoners aan het hart, zo bleek tijdens de ontmoetingen.
Zoals de vraag naar - letterlijk en figuurlijk - meer ruimte voor de jeugd, meer betaalbare huur- en koopwoningen voor (oudere) Wijk aan Zee-ers en het terugbrengen van een levendige dorpsdynamiek door ruimte te maken voor nieuwe aanwas en betere voorzieningen.
Uiteraard met behoud van het unieke dorpskarakter. Of je dat bereikt met peperdure 17 meter hoge woontorens is de vraag.

Het is daarom van het grootste belang dat de dorpelingen weten dat zij kunnen meedenken en –praten. GroenLinks wil ervoor zorgen dat de bewoners inspraak krijgen bij de start van de beleidsontwikkeling. En niet achteraf als de kaarten al zijn geschud. Bewoners kunnen daarom per direct hun ideeën en meningen kwijt op info@groenlinksbeverwijk.nl Doen!

GroenLinks luistert. GroenLinks wil weten wat er leeft. We zijn weer in Wijk aan Zee op 24 februari.

De eerstvolgende campagnedag is in Beverwijk op 27 januari. Loop ook mee voor bijzondere of leuke gesprekken en onverwachte ontmoetingen. Iedereen is van harte uitgenodigd.