Eerder kreeg het Voorlopige Ontwerp (VO) al groen licht van de raad, dit keer ging het om het Definitieve Ontwerp (DO) project Binnenduin. In de raadscommissie van afgelopen donderdag bleek hiervoor meer dan voldoende draagvlak te zijn.
In november 2018 viel een positief besluit om door te gaan nadat er een meerderheid was van de partijen CDA, VVD, GroenLinks en D66.
De partijen van VRIJ!, PvdA, Gemeentebelangen, Democraten Beverwijk en SamenBeverwijk stemden destijds tegen.

In de raadscommissie was te merken dat er vooruitgang is geboekt.
De PvdA toonde zich enkele maanden geleden kritisch op hoe het project werd uitgevoerd. Het geluid was dit keer anders. ‘’Ga vooral zo door nu".

Kees Vroonhof  van GroenLinks sloot zich daar bij aan met de opmerking dat alle bezwaren en kantekeningen van omwonenden in dit ontwerp zijn opgenomen. "Er is hard gewerkt!"
Hij gaf ook aan ‘’erg blij te zijn met de keuzes die zijn gemaakt op duurzaamheidsgebied.’’ Voor zijn fractie, die van D66 en Democraten Beverwijk is het een prima definitief ontwerp.
Portefeuillehouder Van den Berg gaat nu verder met het project. ‘’Het resultaat mag er zijn, we hebben  veel geïnvesteerd in alle relaties en gesprekken. Bovendien zijn we blij dat duurzaamheid niet altijd duurkoop hoeft te zijn.’’
Het raadsvoorstel wordt niet nogmaals inhoudelijk behandeld in de raadsvergadering van 25 april 2019. Na beraadslaging bleek dat het geagendeerd kan worden als hamerstuk.