Beverwijk Duurzaam organiseert daarom op 14 maart samen met een aantal lokale politieke partijen, die landelijk zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer een informatieve radiouitzending. Via Radio Beverwijk en de websites krijgt u informatie, die kan helpen bij uw stemkeuze.
De politici vertellen wat hun partijen willen om de klimaatdoelstellingen te halen en ook wat zij persoonlijk belangrijk vinden.

 

Bijdrage van Tekla Hulscher, fractievoorzitter GroenLinks Beverwijk/Wijk aan Zee

U kunt alle bijdragen zien op de site van Beverwijk Duurzaam.

Luister dus op zondagmiddag 14 maart tussen 14.00 en 18.00 uur naar Radio Beverwijk of kijk op de website van Beverwijk Duurzaam naar de opgenomen interviews.
Tussendoor kun je de zogenaamde klimaatberichten horen. Deze maken pijnlijk duidelijk waarom we in actie moeten komen.
De problemen worden belicht, maar ook de oplossingen in de vorm van tips komen aan bod.
Zo kunt u ook na 17 maart uw bijdrage leveren aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. De informatie in de vorm van interviews en klimaatberichten blijft beschikbaar op diverse websites.

 

KLIMAATALARM IN WIJK AAN ZEE

Banjaert: 14.00 uur; Julianaplein 14.30 uur.

Bijna is het zover. Het klimaatalarm is bedoeld om je te inspireren op de juiste partij te stemmen. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Kies voor een partij die consequent in alle thema’s (wonen, werk, financiën, vervoer, etc) het klimaatbeleid laat meespelen. Een partij die consequent is naar alle lagen van de regering: kabinet, parlement, provincie, gemeente en, last- but- not- least burgerberaad. Een partij die de wil van de plaatselijke bevolking serieus neemt. We willen inspireren met zang en samenzijn, maar wel op een manier die niet leidt tot nieuwe besmettingen.

Om uiterlijk twee uur verwachten we de meelopers in de stoet op het parkeerterrein van Banjaert. Daar kan je een demonstratiebord of meenemen, je eigen tekst erbij schrijven. Of op de achterkant als het een lang verhaal is. Voor de NIVONners: er zijn ook NIVON vlaggen. We vertrekken even over twee, in een lange stoet naar het Julianaplein, volgens een van tevoren aan de gemeente doorgegeven route en rekening houdend met de coronaregels. Dus achter elkaar, mondkapje op, anderhalve meter afstand van je voorganger.
Voorbereiding: zorg voor kleurrijke kleding en een mondkapje. Er worden foto’s en filmopnames gemaakt.. TV NH is uitgenodigd. Neem eventueel iets mee dat geluid maakt. Mondje dicht, hè

Aangekomen op het Julianaplein nemen de leden van het Alkmaars Straatorkest plaats op het podium. De toehoorders nemen plaats op één van de witte kruisjes buiten de rode cirkel. (De rode kruisjes zijn gereserveerde plaatsen voor organisatie en pers) Je kunt ook rechtstreeks naar het plein komen. Zorg dat je om half drie aanwezig bent, dan begint het zingen. I.v.m. de coronaregels blijf je op je plek, ga niet lopen .
Twee liedjes kan je al beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=YuJUlyj7pYE en https://www.youtube.com/watch?v=LhuVLlrYkPw

Zing op het plein niet mee. Alleen de ASO’s mogen zingen, die staan op voldoende afstand. Er zijn twee wethouders van Beverwijk aanwezig, Haydar Erol en Brigitte van der Berg. De heer Erol zal tussendoor een kort woordje spreken. Als de kerkklokken hebben geluid gaat iedereen zijns weegs. Laat geen mondkapjes of ander afval achter op het plein. 

Iedereen die zich heeft opgegeven in de app of via de mail krijgt dit bericht. Sommige mensen hebben zich alleen opgegeven bij de landelijke organisatie. Vanwege privacy hebben we die gegevens niet. Mocht je iemand kennen die dit mailtje niet ontvangt, toch voornemens is te komen, stuur het dan door.

Landelijk is er een uitzending op www.klimaatmars.nl.
Wij hebben gekozen voor ons eigen programma, maar het programma van de landelijke organisatie is ook achteraf nog te bekijken.

Klimaatalarm Wijk aan Zee Afspelen op YouTube