Samenleven is ook leren omgaan met andere kinderen met verschillende achtergronden en omstandigheden. Daarnaast betekent samenleven ook leren omgaan met onze leefomgeving. Het beleid van de gemeente moet erop gericht zijn hiervoor goede omstandigheden te creëren voor kinderen en hun ouders. Toegankelijke kinderopvang, voorschoolse educatie en goed onderwijs zijn essentieel. Voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren is het ook belangrijk om buiten te kunnen zijn, te kunnen bewegen en te kunnen ontspannen, bijvoorbeeld door sport, muziek en kunst of door gewoon met vrienden in het park of op straat te kunnen kletsen en rondhangen. En als het even minder gaat is er snel hulp dicht bij huis. We hebben extra aandacht voor kinderen en gezinnen in moeilijke omstandigheden.
In de gemeente Beverwijk wonen relatief weinig jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Zij verlaten de gemeente voor opleiding of werk, maar ook omdat ze geen woonruimte kunnen vinden of omdat er niet genoeg te doen is. Voorzieningen die specifiek jongeren bedienen zijn er nauwelijks en in de gemeente zijn weinig mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. GroenLinks Beverwijk wil dat de gemeente ook voor jongeren een aantrekkelijke woonplaats is.

GroenLinks Beverwijk wil het volgende realiseren:

KINDEREN EN JONGEREN BESLISSEN MEE
Vaak bedenken volwassenen wat er goed is voor kinderen en jongeren. GroenLinks Beverwijk vindt dat de gemeente meer moet luisteren naar kinderen en jongeren zelf.